• Balansgång med framtassarna

    En halv balansgång på staketet med framtassarna, medan Måns satt på en staketstolpe

    En avslöjande bild 🙂

    Måns “halva balansgång” sett från en annan vinkel.

  • Johe, första av tre …

    Kakaobönorna (Ingemann) Johe var första av tre sorter kakaobönor från Nicaragua som hamnade i en av våra stenkvarnar, för att testas och jämföras mellan. Omslaget blev färdig före chokladen.

  • Ängelsbergs skulpturpark – 21 juni 2024

    Det blev en liten tur till Ängelsbergs skulpturpark tillsammans med storebror mitt på dagen under midsommarafton. Det har blivit en årlig tradition att vi besöker denna skulpturpark på midsommarafton eller någon annan dag under sommaren. På resan dit åkte vi genom Hälleskogsbrännans Naturreservat, skapad efter den stora skogsbranden 2014.

     
    Failed to get data. Error:
    Request had insufficient authentication scopes.
  • Hälleskogsbrännans naturreservat – 21 juni 2024

    Jag och storebror tog en liten omväg och åkte genom Hälleskogsbrännans naturreservat på vår väg till Ängelsbergs skulpturpark. Hälleskogsbrännan är en del av området som drabbades av den stora skogsbranden slutet av sommaren 2014.

     
    Failed to get data. Error:
    Request had insufficient authentication scopes.
  • “Kattlåda”?

    “Kattlåda” eller katt i låda när Greta provade sitta i lådan.

  • Brons för Svart vinbär

    Vi fick brons med vår “Bean to Bar”-mjölkchoklad med svart vinbär i i International Chocolate Awards deltävling European Bean to Bar 2024

  • Ny variant av citronlakrits

    Provade göra en modern variant av vår chokladkaka citronlakrits, som vi fick brons för några år sedan. Denna gång blev det med vår egna 45% “Bean to Bar”-mjölkchoklad (inte som då inköpt 33% mjölkchoklad) som blandades ihop med pulver av frystorkade citroner och grovt lakritspulver.

  • Blåbärsblomma

    En blåbärsblomma som under sommaren kommer förvandlas till ett ljuvligt blåbär.

  • Vi är i final!

    “Vi är i final i International Chocolate Awards deltävling European Bean to Bar.

    I april skickade vi x sorter chokladkakor till Bukarest, Rumänien. Nu har juryn smakat på all choklad som vi och andra chokladtillerkare i Europa, Mellanöstern och Afrika skickat in.

    Läs mer …

    Vi är finalister i två klasser.

    • mikro-batch, ren mörk choklad
    • Mjölkchoklad med en infusion eller arom.

    Nästa fredag, 31 maj får vi veta om vi får 0, 1, 2, …”

    Texten från ett inlägg från familjeföretagets Instagramkonto @labyschoklad

  • En röd prick i det blåa

    En röd prick i det blåa.
    Ett rött lingon fanns bland massor med blåbär, som hamnade i vår frystork.

  • Nya omslag till chokladkakorna

    Har designat om omslagen till våra chokladkakor för vår rena “Bean to Bar”-choklad.

  • Balansgång av Greta

    Greta går balansgång på vägräcket.

  • Triss av bin

    Triss av bin i denna krokus. En varm och solig vårdag.

  • Kattspår

    Spår efter ett par varma katttassar, troligen efter katten Larsson

  • Till gottegrisen

    Gjorde ett omslag för våra små chokladkakor till gottegrisen.

  • Budskapschoklad

    “Nu har vi små chokladkakor med vår egna 60% mörka “Bean to Bar”-choklad till superhjältar, för tråkigt väder (som idag), att tacka någon med samt första hjälpen vid chokladbehov.

    Dagens nya motiv & budskap med teddybjörnar i vår serie med små chokladkakor med vår 60% mörka choklad eller 45% mjölkchoklad.”

    Texten från ett inlägg från familjeföretagets Instagramkonto @labyschoklad

  • Svenska flaggan i vinterlandskap

    På rådhuset andra sidan Apoteksparken i Hedemora vajar den svenska flaggan, för den svenska drottningen fyller år denna dag.

  • Bord full med choklad

    Vårt bord full med choklad på fredag förmiddag, första dagen av tre på Bak & chokladfestivalen i Stockholm.

  • Nästan klart

    Nästan klart inför tre dagar försäljning på Bak & chokladfestivalen på Stockholmsmässan

  • Packar prisbelönt …

    Packar vår prisbelönta “Berry to Bar”-kaka med jordgubbar i påsar, för sedan kunna slås in i sitt pappersomslag.

  • Måns på vägräcket

    Måns går balansgång på vägräcket under vår morgonpromenad (tillsammans med hunden Luann).

  • Lakrits & svartpeppar

    “Havregryn (glutenfria), lakrits och svartpeppar uppvägda för ett smakexperiment. Detta hälldes i en av våra stenkvarnar som hade bearbetat kakaobönor, socker och kakaosmör en stund.

    Idén till detta smakexperiment fick jag för några dagar sedan och om några dagar kan jag provsmaka en chokladkaka av;

    49% havrechoklad smaksatt med lakrits & svartpeppar.”

    Texten från ett inlägg på familjeföretagets Instagramkonto @labyschoklad

  • God morgon

    God morgon! Nu har jag sovit klart och jag vill…

    … eller vad tänkte Sofia på?

  • Kommer Sofia anfalla mig?

    Morbror Måns ligger i stolen och tittar nervöst på Sofia som befinner sig på stolens ryggstöd. Hon klättrade ner via bokhyllan

  • “Bean to Bonbon” – kakaobönor till …

    Jag kom på att jag skulle lägga ut lite kakaobönor (från Hacienda Victoria i Ecuador) innan jag krossade dem och fotografera dem tillsammans med praliner och chokladkakor.

  • Dimmig höstmorgon

    Vägen som Luann och jag gick på försvann in i dimman, och träden längre bort syntes svagt. Landskapet i fjärran var helt dolt i denna täta morgondimma.

  • “Blåbärschoklad”

    I en av våra stenkvarnar tillverkades det vår prisbelönta “Berry to Bar” med blåbär.

  • Ängelsberg skulpturpark – 10 september 2023

     
    Failed to get data. Error:
    Request had insufficient authentication scopes.
  • Två Strimlusar

    På varsin gren av ett hundkex vandrade två svart/röd-randiga bärfisar av arten Strimlus (Graphosoma lineatum)

  • Frost på ros

    En vacker ros med ett tunt frostlager efter den kalla höstnatten.

Kategorier

juli 2025
M T O T F L S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031