• Blåmes, stjärtmes och talgoxe.

    IMG_8323-z.jpg

    En samling av småfåglar som åt av de solrosfrön som vi erbjöd. Förutom blåmesar och talgoxar hade vi fint besök av tre stjärtmesar.

  • Blåmes på en gren

    IMG_8277-z.jpg

    En blåmes stående nästan längst ut på grenen och kanske spanar in fågelmaten.

  • Chokladkonst

    Lite (choklad)konst på torsdag förmiddag är inte så fel, minibar med jordgubb (i vit choklad) tillsammans med mörk choklad.

  • Snöfall

    20180309_094716-z.jpg

    Det snöar ännu mer över centrala Hedemora, Dalarna. Visserligen är det vackert & härligt med vitt vinterlandskap men kan det inte bli vår nu?

  • Äppelbitar i calvados

    IMG_20180208_165032-z.jpg

    Medan jag gjorde mjölkchokladsbräck med torkade äppelbitar kom jag på att jag skulle blötlägga äppelbitar i calvados. Om idéen blir bra finns det kanske en ny ….

  • Ett frö i munnen

    IMG_7548-z.jpg

    En blåmes flyger iväg med ett frö i munnen som den hittade i snön på marken.

  • Ett dimmigt Hedemora

    Ett dimmigt Hedemora sett från vårt butiksfönster. I dimman skymtar Hedemora rådhus andra sidan Apoteksparken.

  • Blåmes i regn

    IMG_6782-z.jpg

    Kanske tänker blåmesen att jag tar ett solrosfrö sedan flyger jag in i buskaget och äter samtidigt som jag får skydd för regnet.

  • Saltlakrits eller …

    Saltlakrits eller salt & lakrits är frågan vad den ska heta. Nu när jag har gjort en provomgång av denna minibar får jag svaret om den smakar bra eller mycket bra. Lite om denna nya minibarsmak, mörk choklad med ekologiskt italiensk lakrits i och som dekoration lakritssalt från Saltverk ovanpå.

  • “Provsmakning”

    Den bästa lösningen jag hade med den lilla chokladkakan med ingefära som inte ville in i påsen (för stor ingefärsbit) var officiellt provsmaka (inofficiell äta upp). Gott var det.

  • Blåmes

    IMG_6450-z.jpg

    En blåmes som håller på att äta solrosfrön.

  • Blåmes

    IMG_6300-z.jpg

    Stående på pinnen spanar blåmesen in maten som erbjuds nedanför i fågelmatautomaten.

  • Fiskmåsar

    IMG_5993-z.jpg

    På den nyplöjda åkern samlades det gamla och unga fiskmåsar, förmodligen på maskjakt.

  • Bi & klöver

    IMG_5044-z.jpg

    Ett bi besöker en vitklöver.

  • Nästan framme …

    IMG_4152y.jpg

    Ett bi är nästan framme vid nästa maskros som den ska besöka.

  • Förgätmigej

    IMG_4101-2y.jpg

    Förgätmigej, första blomman fotograferad i mitt nya/första ljustält.

  • Till Chicago

    Ett SAS-plan på väg till Chicago som strax innan hade startad på Arlanda passerade på himlen. Flygplanet är en Airbus A330 och den flög 835km/h på 7450 meter höjd.

  • Grönfink & blåmes

    IMG_4004y.jpg

    Det känns som att grönfinken ger mig en ilsken blick medan blåmesen spanar in fågelmaten.

  • Fågelkvitter

    IMG_3875xx.jpg

    I björken satt en blåmes och kvittrade vackert.

  • Blåmes

    IMG_3084xx.jpg

    Blåmes sitter vackert i trädet och tittar på …

  • Krokus & bi

    IMG_2823xx.jpg

    Ett bi besöker en blommande krokus i vårsolen.

  • Blåmes

    IMG_1978xx.jpg

    En blåmes som äter från en talgboll.

  • Södergående godståg

    IMG_1910xx.jpg

    Ett södergående godståg passerar förbi

  • Kärleksbjörn?

    IMG_20170228_175907-z.jpg

    När jag gjorde minibarsmaken jordgubb/mörk choklad blev det lite över så det blev en chokladbjörn. Kanske en kärleksbjörn?

  • Tofsmes och svartmes

    IMG_1697-z.jpg

    I busken sitter en tofsmes och en svartmes.

  • Testpraliner

    IMG_20170227_093958-z.jpg

    Dagens 4 första doppade praliner, jordgubb/lime. Om dessa och nästa 4 “testpraliner” ser bra ut är det bara doppa på .

  • Blåmes

    IMG_1681-z.jpg

    En vacker blåmes.

  • Citronlakrits

    Undrar om detta tillsammans kan bli gott; vit choklad, lakrits, citronolja samt riset (ej på bild på grund att jag hållde på att glömma bort det)

  • Två nya minibars

    Två av våra nyaste minibars är “ren” 65% mörk (Cacao Barry Haiti) respektive 41% (40,7%) mjölkchoklad (Callebaut Power 41) tillsammans med kakaobönor. Det enklaste kan bli gott.

  • Ny minbarssmak

    IMG_20170216_131818-z.jpg

    Ny smak, en minibar med 41% mjölkchoklad och kakaobönor både i & ovanpå.

    Naturligtvis försvann den delade biten som provsmak. Det var gott, försvinnande gott.

Kategorier

juli 2025
M T O T F L S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031