Summering av de senaste dagarna

En kort summering av de senaste dagarna för de som undrar/intresserad vad jag har gjort sedan sist.

Söndag
Öresundsbron
Öresundsbron

Tillsammans med storebror genomför en ca 10 timmar lång resa med bil och släpvagn från hemmet i Södra Dalarna (Hedemora) till yrkesbiodlarn i Kävlinge kommun, Skåne. På släpet som vi ställer av vid yrkesbiodlarn är lastad med foderlådor som en annan skånsk yrkesbiodlare skall ha. Under kvällen besöker vi kusten, där vi bland annat ser Turning Torso, Öresundsbron och Danmark(?). Somnar på ett hotell i Lund.

Måndag
25 avläggare på en släpvagn
25 avläggare på en släpvagn

Vaknar och äter frukost på ett hotell i Lund. Lastar av släpvagnen för sedan lasta på 25 st avläggare på släpvagnen ute hos en bigård. Vi åker hem till södra Dalarna från Skåne, kommer hem under kvällen. Placerar avläggarna på åkern här utanför.

Tisdag
Hedemora kyrka sedd från vår tillfälliga bigård
Hedemora kyrka sedd från vår tillfälliga bigård.

Tappar honung, ”Sommarhonung med klöver och raps från kungariket Kungsör” i olika konsumentförpackningar. Flyttar ett antal bisamhällen från Walla-åkern till en ny tillfällig bigård vid en rapsåker utanför Hedemora.

Onsdag
Dagens älvutsikt
Dagens älvutsikt.

Rolla vax på plastramar. Bakar matbröd, för det fanns inget bröd i någon av våra frysar. Och allt som jag kommer göra under resten av dagen, förmodligen flytta fler bisamhällen i kväll.

M. Laby

Kategorier:
,