Ca 500 plastramar

·

Plastramar

Förutom honungslungan som jag har nämnt ett par gånger tidigare kom de (bror, mor & far) hem med ca 500 plastramar, ca 300 hel langstroth respektive ca 200 3/4 langstroth. Jag är glad att jag slipper tråda dessa ramar, som troligen skulle ta ett par dagar om jag jobbade från morgon till kväll. Vi har redan i dag placerat ut ett antal plastramar i våra bigårdar Per-Hans samt på Walla-åkern, och förhoppningsvis mottar bina vårt försök med att ha på honungsvatten på ramarna på plats istället för att smälta i vax. Men det borde fungera för det stod som ett alternativ på det medföljande pappret.

I morgon kommer vi testköra/slunga med vår nya honungsslunga, kanske dyker en bild upp på det i mogon.

M. Laby

Tags:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *