2007 års första honung

2007 års första honung

I eftermiddags kom de första dropparna av årets första honung ur den inlånande honungslungan samt från vårt avtäckningsbord som vi köpte förra året. Troligen fick vi ihop mellan 70 och 90 kg honung under eftermiddagens/kvällens arbete i Garpenberg av de honungsramar som vi plockade från vår bigård i Norshyttan i förmiddags.

När jag plockade i de första ramarna upptäckte jag att den inlånade honungsslungan var en 4-ramars, men det gick endast slunga 4 ramar åt gången ändå andra sidan var det bättre än bara 3 ramar som jag trodde att det var. Undrar vilken honungslunga det var som jag blandade ihop med denna.

Den sista rapporten från idag kommer vår nya honungslunga till Värmland på måndag men i slutet av juli planerar vi åka på Öppet hus hos en yrkesbiodlare i Örebro-trakten (?) och titta på hans nya slungningslinje som skall demoköras för andra intressenter av denna franska slungningslinje. Kan nämna att priset på en sådan ligger strax ovanför 200 000:- och uppåt beroende på vad man väljer för några tillbehör.

M. Laby


Kategorier:

Etiketter: