3 bistick

Honungsram

I dag blev det arbete i bigårdarna Norshyttan samt Norrhyttan där vi dels på fd. sörmländska bisamhällen bytte till våra egna 3/4-langstroth (omålade) lådor, för att vi skall kunna lämna tillbaka lådor, lock och bottnar inom kort. Vi gick genom även i de andra bisamhällerna för att se om de skulle behöva någon mer skattlåda för att lägga honung i.

Troligen blir det även arbete ute bland några bisamhällen i morgon förmiddag, för att byta lådor precis som dagens arbete. På midsommarafton skall vi vara lediga men både under midsommardagen samt söndagen lär det bli några timmars städning i våra livsmedelslokaler i Garpenberg för den kommande honungslungningen nästa vecka. Vi får se om det blir vår nya 6 ramars självvändade honungslunga som vi kan köra 12 st 3/4 langstramar samtidigt eller om det blir den lånade 3 ramars slunga som endast går köra 3 ramar i samtidigt. Bilden ovan visar en täckt honugsram (3/4 langstroth) från ett av bisamhällerna i Norshyttan.

Kan nämna att jag fick tre bistick i Norshyttan, ett på varje fotled samt en ovanför vänster knä.

M. Laby

Kategorier:
,
Etiketter: