Kom i säng strax före solen gick upp.

·

Innan soluppgången

I natt kom jag i säng (03-tiden) strax före solen gick upp på himmlen här i södra Dalarna efter har förflyttat 9 stycken bisamhällen från bigårdarna i Norshyttan och Walla-åkern till strax utanför Kungsör, södrer om Mälaren. Anledningen till denna flytt är att vi har fått ett pollineringsuppdrag på 9 hektar vitklöver, dvs. vi får betalt för att våra bina polinerar vitklöverblommorna.

Samtidigt får vi in honung som vi kan sälja klöverhonung som sorthonung på mindre glasburkar. Men tyvärr ser det ut som det blir ingen skogshallonhonung i år då det är för tort ute i skogarna, på vissa ställen har de nya hallonskotten torkat ihop. Jag hoppas att det kommer tillräckligt med regn under sommaren att vi får ljunghonung att sälja i höst, för förra hösten var det …

M. Laby

Tags:

Ett svar till ”Kom i säng strax före solen gick upp.”

  1. […] det inlägg (Kom i säng strax före solen gick upp) som jag skrev för ett år sedan (i dag) om ovanstående flytt fann jag följande stycke som jag […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *