Svampplockning

·

Under eftermiddagen begav jag och lillebror utrustade med kniv, plastpåsar (lätta att bära med sig i fickan) och en hink på svampjakt. Vårt ”jaktområde”i dag var en bit utefter älvkanten där vi brukar plocka (mycket) svamp på. Med oss hem från dagens svamplockning hade vi övervägande mängd kantareller men vi hade även med oss hem lite Karl Johan-svampar.

Kantarell

Vi gjorde även en kort tur till två svampställen i skogen bakom huset där vi brukar finna Trattkantarell. På det första stället fann vi några stycken trattkantareller men det andra svampstället som vi har plockat massvis med trattkantareller för några år sedan var det för torrt, pga skogsaverkning.

Under kvällen var det jag som fick uppgiften att rensa den svamp som vi hade plockat i dag.

M. Laby

Tags:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *