Jag fotomodell i morgondagens tidning?

För ca en timme sedan agerade jag fotomodell klädd i min bioverall vid ett bisamhälle i ”hembigården” här hemma där fotografen var en kvinnlig journalist från Södra Dalarnes Tidning. Dess innan hade hon intervjuvat oss tre bröder, visserligen var det storebror som pratade mest om biodling och honung. Kanske finns det med redan i morgondagens tidning.

Bigården i Norshyttan

Arbetsdagen ute i bigårdarna börjades vid bigården i Norshyttan där vi tog bort spännbanden från de bikupor som vi flyttade dit för några dagar sedan samt la på foderlådor på samtliga bisamhällen där. Därefter blev det ett besök i den (”nyköpta”) bigård utefter riksvägen (70) närheten av ICA Supermarket i Hedemora på andra sidan av vägen. I kväll kommer denna bigård upphöra samband med att vid flyttar dessa bisamhällen till bigården i Norshyttan.

Men sedan blev det stopp i arbetet samband med att storebror körde fast med Transiten på ”rapsåkern” när vi var på väg till dessa bisamhällen för att förbereda dessa för flytt i kväll eller någon kväll längre fram. Tur nog åkte en bonde förbi med en traktor på vägen som hjälpte oss att komma loss strax efter far hade kommit för att hämta oss, för annars skulle vi få hjälp senare i eftermiddag/kväll.

M. Laby

Kategorier:
,