Jag fotomodell i morgondagens tidning?

För ca en timme sedan agerade jag fotomodell klädd i min bioverall vid ett bisamhälle i ”hembigården” här hemma där fotografen var en kvinnlig journalist från Södra Dalarnes Tidning. Dess innan hade hon intervjuvat oss tre bröder, visserligen var det storebror som pratade mest om biodling och honung. Kanske finns det med redan i morgondagens tidning.

Bigården i Norshyttan

Arbetsdagen ute i bigårdarna börjades vid bigården i Norshyttan där vi tog bort spännbanden från de bikupor som vi flyttade dit för några dagar sedan samt la på foderlådor på samtliga bisamhällen där. Därefter blev det ett besök i den (”nyköpta”) bigård utefter riksvägen (70) närheten av ICA Supermarket i Hedemora på andra sidan av vägen. I kväll kommer denna bigård upphöra samband med att vid flyttar dessa bisamhällen till bigården i Norshyttan.

Men sedan blev det stopp i arbetet samband med att storebror körde fast med Transiten på ”rapsåkern” när vi var på väg till dessa bisamhällen för att förbereda dessa för flytt i kväll eller någon kväll längre fram. Tur nog åkte en bonde förbi med en traktor på vägen som hjälpte oss att komma loss strax efter far hade kommit för att hämta oss, för annars skulle vi få hjälp senare i eftermiddag/kväll.

M. Laby


Kategorier:

Kommentarer

2 svar till ”Jag fotomodell i morgondagens tidning?”

 1. Profilbild för Pia (Pimli)

  I går var min yngsta grabbs klass på studebesök hos Eva-Lena. Vet inte exakt vad de fick lära sig, inte alltid de har tid att berätta om sin dag, men han kom i alla fall hem med citronhonung, honungsgodis och mjöd. Gott! Fast mjöden var importerad från Stockholm.

  Får kika i svärföräldrarnas Södra efter artikeln om er.

  Önskar dig en skön helg!

 2. Profilbild för M. Laby
  M. Laby

  Förmodligen fick han både veta om bin och örter hos Eva-Lena och jag kan även rekomendera ett besök även för vuxna.

  Kan nämna att honungsmjöden som Eva-Lena (och vi) säljer bryggs i Härjedalen åt det Stockholms-företaget som vi köper den ifrån.

  M. Laby