Två vändor till Garpenberg

I dag har jag varit i Garpenberg två gånger. Den första gången var det en exkursion med buss i Garpenbergsområdet med Tunabygdens geologiska förening, ”där vi studerar strukturer i berggrunden, letar i varphögar och ser hur mer än tusen års gruvdrift lämnat sina spår.

Gruvsjön & gruvan Garpenberg

Det var faktiskt intressant att följa med far och mor på denna bussresa i Garpenbersområdet, speciellt på de områden som tillhör Garpenbergsgruvan/-orna där man vanliga fall har inte tillträde till.

Andra vändan till Garpenberg var till de betydligt mindre kända livsmedelslokalerna i för ett … , där lite tråkigt men nödvändigt arbete med honung väntade på att genomföras av mig och mor (även delvis av storebror som var där betydligt kortare stund). Från Garpenberg åkte vi till Hedemora där i kväll var ”kulturnatt” med bland annat underhållning av lokala artister och grupper både i musik och skådespel. Tyvärr missade jag chansen att gå upp i kyrktornet på Hedemora kyrka som var öppet, men jag hann ett besök hos E-L och hennes visningsbigård & trädgård vid kyrkan som hade öppet hus innan jag gick på en spökvandring i de äldre delarna av Hedemora.

M. Laby

Kategorier:
,
Etiketter: