En dag i “Östersjöns Paris” – Riga

Någon minut över halv tio (svensk tid) i onsdags gick jag ut från m/s Viking Cinderella genom styrbords aktre ramp på bildäcket och hamnade i Containerhamnen i Riga. Det enda möjliga sättet att ta sig från/till fartyget till/från Riga var med Viking Lines inhyrda transferbussar, då det annars var förbjudet att röra sig fritt i hamnområdet.

Under dagen hann vi bland annat med att gå runt i gamla stan och se på några av sevärdheterna där, träffa ”affärsbekanta” över en bit mat och fika samt besöka saluhallarna.

Livu Lekum, Riga

Rigas hemsida kan du bland annat läsa om de olika intressanta byggnaderna som finns i gamla stan, exempelvis om den vackra byggnaden House of Blackheads, St. Peters Cathedral eller frihetsmonumentet. Eller varför inte göra en virtuell resa i gamla stan här med hjälp av datorn.

Riga Central markets hemsida kan man förslagsvis få veta att denna marknad är Baltikums största samt en av de största marknaderna i Europa/världen med sina 72,3 tusen kvadratmeter stora utrymme fördelat på 3000 marknadsstånd i och utanför de 5 hallarna byggda för zeppelinare. Antalet besökare varierar mellan 40 till 160 tusen besökare varje dag.

Behöver jag motivera varför jag är redan nu är sugen på att återvända till Riga?

// M. Laby

Kategorier:
Etiketter: