Kvarlämnade/-glömda bin i skogen.

På eftermiddagen när jag och mor var klara med dagens arbete i våra lokaler i Garpenberg åkte vi till det ställe vi hade några bisamhällen på hallondrag tidigare i somras, för att plocka skogshallon som är godare än vanliga hallon.

Vid en hög av gamla stockar upptäckte jag ett ”bibo” av kvarlämnade/-glömde bin bara någon meter från den platsen som våra bisamhällen stod en kort period. Jag misstänker att dessa bin kommer ifrån det bisamhälle som vi hade lite problem med samband med flytten där ifrån, då det var långt ifrån att alla hade krypit in för kvällen. Om jag minns rätt lämnade vi det stället strax efter 22 denna kväll.

Men i dag lämnade vi detta hallonfält betydligt tidigare och skoghallonen ligger redan i frysen, som kommer förmodligen förbrukas under hösten och vintern bland annat som drottningssylt tillsammans med blåbär, om det blir några blåbär i år.

// M. Laby

Kategorier:
Etiketter: