Sista svarta bilden?

Tidigare i år, den 28 januari 2006 blev plötslig alla bilder som jag tog med min gamla Canon Ixus 400 svarta, precis som den ovanstående bilden. Ända fram till i dag trodde jag att det var bildsensorn som hade dött, precis som jag skrev i det inlägg som jag skrev under kvällen samma dag med tårar i ögonen. Jag försökte med alla möjliga tänkbara sätt att få igång på kameran, men utan något glädjande resultat. Jag la kameran på näst översta hyllan bland alla andra saker som jag knappt använder mig av, exempelvis äldre kameror, datakablar osv. Den har varit framme och har provats några få gånger med samma svarta bilder som bildresultat.

I eftermiddags tog jag ner kameran av någon anledning igen, tog en testbild (bilden ovanför) och sedan ruskade jag kameran samtidigt som jag slog den lite hårdare (vet ej varför jag gjorde det!) och plötsligt ersattes det svarta av alla möjliga färger som fanns inom objektivets syn. Naturligtvis var jag tvungen att prova att fotografera, och den första bilden efter kamerans svarta period kan du beskåda i bildbloggen.

Nu är tvättmaskinen klar, så jag får avsluta detta inlägg här samt gå och hänga tvätten.

// M. Laby

Kategorier:
Etiketter: