Tidigare i kväll blev jag sugen på äppelpaj samband med att jag hittade på en påse vaniljsås i skafferiet. Nästan direkt bestämde jag att jag skulle försöka göra den smulpajen med honung som jag hade lyckats med tidigare, dock utan att spara receptet för framtida bruk.
Men vad spelar det för roll när jag lyckades att göra en god äppelpaj även i kväll och bjuder på receptet här och nu.
Äppelpaj med honung
Äppelbitar (borde gå lika bra med päronbitar, blåbär osv.)
ca 150 g margarin
ca 6 dl havregryn
2-3 matskedar honung.
Blanda margarin, havregryn och honung tills det blir en jämn smuldeg, förslagsvis i en hushållsmaskin med kniv.
Sprid ut smuldegen jämt över äpplebitarna i formen.
Grädda äppelpajen i ca 10 minuter på 150-175 grader.
Andra bloggar om: Äppelpaj, Recept med honung
// M. Laby
Lämna ett svar