Vårgenomgången inledd

·

När jag gick och la mig igår kväll bestod himmlen av blöta regnmoln medan när jag vaknade i morse var det en klarblå molnfri himmel med tillhörande solsken som mötte mig.

För att regnet stoppade oss igår eftermiddag när vi åkte runt och snabbkollande på bisamhällena att besöka två bigårdar, blev det en tur på förmiddagen till bigårdarna varav den första åkte vi bara förbi med bilen och tittade ut på. Vid den andra bigården upptäckte vi att locket hade blåst av på ett av bisamhällerna. Så det var bara att åka hem och sätta på sig bioverallen samt ta med sig nödvändig material för att genomföra vårgenomgången.
Vår bigård på Walla-åkern

Det var vid vår bigård ute på Walla-åkern i norra delarna av byn Nås som vi inledde årets vårgenomgång vid, där vi bland annat gick genom bisamhället samt gjorde ren bottnarna. Denna bild tog jag strax innan vi lämnade denna bigård.

Vårgenomgång i hembigården

Efter lite fika hemma genomförde vi även vårgenomgången i vår hembigård, innan vi åkte till Garpenberg och tappade honung på eftermiddagen.

// M. Laby

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *