Snöskottning


En stund på förmiddagen i dag gick till snöskottning ute, både på vår parkering och gångarna från huset till vägen respektive till vårt vedskjul och matkällare bakom huset.

När jag gick ut genom dörren åkte plogtraktorn ner efter vår väg, då tänkte jag att jag skulle börja med de olika gångarna medan jag väntade på hans återfärd för att spara på mitt kraftarbete. Men jag hann skotta färdigt gångarna och påbörja skottandet av parkeringen, innan plogtraktorn återkom efter plogat färdig vägen neråt.

Plötsligt stannade plogtraktorn några meter ifrån vår parkering, där han vred den stora plogen åt det andra hållet (naturligtvis innefrån hytten) och därefter körde ganska närma våra bilar. Sedan backade han tillbaks och tog hand om den snövall som hade bildats på vägen. Resultatet blev att jag slapp ett par omgångar med vår stora ”snöskopa” i den blöta och tunga snön.

Om du skulle händelsvis läsa detta, vill jag tacka för hjälpen!!

// M. Laby

Kategorier:
Etiketter: