Första gången i våra nya ….

Idag var jag för första gången i våra nya, förhoppningsvis före midsommar livsmedelgodkända lokaler vid Garpenbergs Herrgård, utanför gruvsamhället Garpenberg. Närmare bestämt några rum i en intilliggande hus som hörde till Skogshögskolan, innan de lade ner och flyttade verksamheten till Uppsala för några år sedan. Kan nämna att det finns fortfarande lite utbildning inom skog och trä i andra delar av huset, i Högskolan Dalarnas regi.

Redan nu har vi (familjen) tillbringat där flera timmar i arbetet att få dessa lokaler i ordning, och betydligt fler timmar kommer det bli, bland annat med målning av väggarna. Tidigare idag var jag där och hjälpte mor att sätta upp vävnad på väggarna, och senare idag blir det ytterligare en omgång målning.

Det finns flertal förbättringar jämfört mot vår ”gamla” livsmedelslokal, bland annat att det är större yta samt att detta ligger inom samma kommun. Men även att vi har nu flertal fullstora fönster, med mer eller mindre vacker utsikt i lokalerna, jämfört mot det ensamma källarfönstret i korridoren i källaren av det gamla sjukhemmet i Norberg där vi var i.

// M. Laby


Publicerat

i

av

Etiketter: