Öppet hus

Idag var jag (tillsammans med lillebror, mor & far) på öppet hus hos Radio Dalarna i Falun, vår lokala P4 station i Dalarna. Som man har gjort reklam för under de senaste två-tre veckorna, naturligtvis genom radion.

Strax utanför radiohuset, i en liten närliggande park hade man rest upp ett stort tält, som man direktsände radioprogrammet Centralen när vi kom på förmiddagen. På vägen upp till Falun fick vi höra att Mats Ingels (programledaren till vänster, i shorts) att han ville vara först på plats, därför hade han sovit i tält på scenen, som han förmodligen inte gjorde på riktigt.

Du kanske undrar om det är denna Mats som du brukar höra i radioprogrammet Kalas som går på fredagskvällar i P4 Riks, då kan jag meddela att det stämmer. Det var några år sedan han var en av de ordinarie programledarna på Radio Dalarna. Förutom Mats ledde även programledaren Johan Thorén radioprogrammet Centralen. Han som är längst till höger är en av två medlemmarna i Tvenne Rubins, om Svenne Rubins heter när man är endast två.

På eftermiddagen, när vi hade åkt, spelade man dels in Svensktoppen som sänds på söndag och dels hade direktsändning av finalen i Dalatoppen, en topplista endast för artister/band ifrån Dalarna med en stor musikvidd. Kan nämna att vinnaren blev Dalapolisen spelmän.

För övrigt såg jag bland annat på de olika studierna i radiohuset och de olika programledarna i levande form som jag annars brukar bara lyssna på, när jag inte lyssnar på andra radiostationer. När jag skriver detta lyssnar jag på Musikjournalen på P3.

Radio Dalarnas hemsida kan du bland annat se lite bilder ifrån öppet hus samt en film hur det kan gå till en vanlig dag i radiohuset.

// M. Laby

Kategorier:
Etiketter: