Tågets dag i Krylbo

·

Tidigare i dag var jag, lillebror och far till Krylbo på tågets dag där, rättare sagt Avesta – Krylbo järnvägstation.

Tyvärr blev jag besviken på detta arrangemang, för dels trodde jag att det skulle finnas mer lok och vagnar att titta på än det gamla ellok med personalvagn och restaurangvagn (som var öppen) och det ånglok som stod inne på stationen när vi var där. De kunde i alla fall ha något mer historiskt lok att beskåda samt ett antal passagerarvagnar, som man kunde eventuellt ha tittat i. Visserligen hade man ett gammalt diesellok även, men det var på utflykt med några passagerarvagnar när vi var där.

Den största besvikelsen var ändå att man hade annonserat att det skulle vara ”Öppet hus” i lokstallarna i Krylbo. Men när vi kom fram efter några hundra meter, kanske en kilometers promenad ifrån järnvägstationen möttes vi av ingenting, förutom andra besökare som förmodligen blev även besvikna att det var inget öppet hus som det hade lovats. Genom lite fönstertittning genom glasrutorna på lokstallsdörrarna fick man ifall se ett ånglok stående inne i lokstallet. Varför kunde man inte ha det även vid Järnvägstationen för uppvisning?

Andra sidan kanske det inte behövs mycket lok/tåg för de mest ”tågfrälsta”, en grupp människor som jag inte tillhör.

Samtidigt med Tågets dag firades det även veteranbilens dag i Krylbo, samt andra platser runt om i landet. Bland annat kunde man se en nyare Hummer (en amerikansk jätte) stående bredvid en äldre modell av Mini, det var nästan att taket på denna Mini nåde precis upp till där fönsterrutorna på Hummern började. Annars kunde man se bilar av märken som Chevrolet, Opel, Ford, Saab och Volvo.

// M. Laby

Tags:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *