#soluppgång

...

Soluppgång

Posted on jun 23, 2009 in Himlavalvet / Solen, Plats / Hemmavid

20090623.jpg

Det finns två speciella tillfällen när jag tycker att vår utsikt över Dalälven är extra vacker, det är soluppgångarna under sommaren och under hösten när solen lyser med en viss vinkel på träden med dess gula/röda blad efter andra sidan av älvstranden.

...

En tidig vårmorgon

Posted on apr 12, 2007 in Himlavalvet / Solen, Plats / Hemmavid

IMG_6292x.jpg

Strax före 6 i morse blev jag väckt av en hungrig Lillmiss, som vanligt stiger jag upp ur sängen och hjälper kattdamen att ha i mer kattmat i matskålen. När jag tittade ut genom köksfönstret mot älven såg jag att solen var på väg upp (utanför bilden till höger). Ju längre fram mot sommaren vi kommer detså mer västerut kommer solen gå upp och snart är det säsong för de vackra soluppgångarna över älven.

...

Innan solen gick upp

Posted on sep 8, 2005 in Himlavalvet / Solen, Plats / Hemmavid

287_8779-z.jpg

Idag gjorde som jag har gjort ett flertal gånger under sommaren, även förra och sommaren där innan, att gå upp vid 5-tiden för att skjutsa lillebror tillsammans med hans cykel till hans sommarjobb, som han har fått förlängt fram till nästa vecka. Som tur nog är det eftermiddagsskift nästa vecka.

För de som är intresserade av bilden kan jag skriva att den togs 05:23, ca 50 minuter före solens uppgång över bergen på andra sidan Dalälven.

Highslide for Wordpress Plugin