Chokladfat
Hittade ett kakfat som jag fyllde med olika chokladprodukter som vi tillverkar.
Posted on jan 15, 2017 in Arbete & studier / fotografering, Ätbart & Dryck / Choklad
Hittade ett kakfat som jag fyllde med olika chokladprodukter som vi tillverkar.
Posted on jan 11, 2017 in Ätbart & Dryck / Choklad
Ett bord fullt med blåbärspraliner som jag strax innan hade spritsat vit choklad ovanpå.
Posted on aug 2, 2016 in Ätbart & Dryck / Choklad
Krispig kola som fotograferas för att hamna på bild på vår pralinkarta & webshop.
Posted on mar 3, 2016 in (Orginalbild saknas eller bild fixas till), Arbete & studier / Choklad, Ätbart & Dryck / Choklad
Produktfotograferade en 6 bitars pralinask.
Posted on jan 23, 2016 in Arbete & studier / Marknader, Ätbart & Dryck / Choklad
Under de fyra mässdagarna på Formex var det någon/-ra varje dag som fotograferade våra smakprover.
Posted on nov 5, 2015 in Arbete & studier / Choklad, Ätbart & Dryck / Choklad
Limelakrits var de första pralinerna som (prov)doppades i vår nya överdragningslinje.
Posted on apr 23, 2015 in (Orginalbild saknas eller bild fixas till), Arbete & studier / Choklad, Arbete & studier / fotografering, Ätbart & Dryck / Choklad
Fotograferade en ny pralinsort, citronkola.
Posted on jan 26, 2015 in Ätbart & Dryck / Choklad
Då vår överdragningslinje har förklarats som skrot (ett kretskort till fläkten som har brunnit) blir det handdoppa praliner tills …
Posted on dec 31, 2014 in Arbete & studier / Choklad, Ätbart & Dryck / Choklad
Doppade två ramar (ca 280st) citron & rom för hand. Tidigare i december doppades det 18 ramar, ca 2500 praliner på en eftermiddag, visserligen var vi två och använde oss av vår överdragningslinje. (Normalt doppar jag 8-10 ramar på en eftermiddag).
Posted on dec 9, 2014 in Ätbart & Dryck / Choklad
Praliner till ett antal pralinaskar som skall till en kund.
Posted on feb 12, 2013 in Arbete & studier / Choklad, Ätbart & Dryck / Choklad
Inför Alla hjärtans dag (14 februari) doppade jag pralinhjärtan, av en vanlig honungspralinfyllning.
Posted on jan 26, 2013 in Arbete & studier / Choklad, Ätbart & Dryck / Choklad
De sista pralinfyllningsbitarna för denna dag är på väg in i den mörka chokladen.
Posted on jan 24, 2013 in Ätbart & Dryck / Choklad
Plockade ihop en pralinask med 24 olika praliner som sedan skickades iväg med posten till …
Posted on okt 2, 2012 in Arbete & studier / Choklad, Ätbart & Dryck / Choklad, Fototeman
Medan jag stod och doppade de sista pralinerna funderade jag på vilken förpackning som jag skulle fotografera, som var veckans tisdagstema. I sista stund kom jag på att jag hållde på med att förpacka pralinfyllningsbitar med ett chokladlager runt om. Bilden visar de sista (pralinerna för dagen) äpple & kanel som är på väg in i mjölkchokladdushen, strax innan chokladbadet.
Posted on nov 12, 2011 in Ätbart & Dryck / Choklad
Fotograferade vår guldmedalj i SM i Mathantverk (Eldrimner) tillsammans med några skogshallonpraliner.
Posted on aug 13, 2011 in Ätbart & Dryck / Choklad, Ätbart & dryck/honung
Till en annons plockade jag ihop det vi producerar mest av, dvs. honung, praliner & chokladkakor.
Posted on jul 6, 2011 in Ätbart & Dryck / Choklad
Färdiga kokospraliner som strax innan hade körts genom chokladmaskinen.
Posted on maj 20, 2011 in Ätbart & Dryck / Choklad
En liten pralinask med endast mörka praliner plockades ihop och fotograferades innan en del av pralinerna hamnade i en större pralinask till en kund.
Posted on mar 25, 2011 in Ätbart & dryck / Övrigt
Det var självklart att till bilden på pralinetiketten för pralinen chililakrits skulle bestå av en röd chilifrukt med kringliggande lakritsbitar.
Posted on mar 1, 2011 in Ätbart & Dryck / Choklad
Nydoppade chililakrits på rad.
Posted on aug 10, 2010 in Arbete & studier / Choklad, Ätbart & Dryck / Choklad
Tidigare under dagen hade vi besök av Radio Dalarna (P4) som pratade lite om praliner med storebror.
Posted on maj 2, 2010 in Ätbart & Dryck / Choklad
Tabasco, en nyhet i pralinsortimentet.
Posted on mar 26, 2010 in Ätbart & Dryck / Choklad
Ett av de chokladägg som blev klara under dagen, för snart är det påsk.
Posted on mar 17, 2010 in Ätbart & Dryck / Choklad
En samling av några av de praliner som vi producerar och säljer just nu. Denna bild (redigerad) kommer hamna i vårt skyltfönster inom kort istället för “riktiga” praliner ,som skulle smälta snabbt i morgon/förmiddagsolen.
Posted on mar 2, 2010 in Ätbart & Dryck / Choklad
En dubbelpralin med ett lager hallon (mjölk) och ett lager lakrits (mörk) doppad i mjölkchoklad med lite färgad salt. En personlig favorit!
Posted on mar 1, 2010 in Ätbart & Dryck / Choklad
Några av alla praliner som jag hade doppat under dagen, saltlakrits till vänster och hallon till höger.
Posted on feb 11, 2010 in Ätbart & Dryck / Choklad
Till Alla Hjärtans dag (samt smakförslag till ett bröllop) gjorde vi två varianter av hallonpralin, mörk respektive mjölkchoklad.
Posted on feb 2, 2010 in Ätbart & Dryck / Choklad
Till Alla hjärtans dag har vi skapat lite specialpraliner, ”hjärtpralinerna” är hallonpraliner medan ”honungspralinen” är en förklädd hallonpralin för bildens skull.
Posted on jan 21, 2010 in Ätbart & Dryck / Choklad
Innan denna rosépeppar-pralin åts upp fick den agera som fotomodell.
Posted on nov 10, 2009 in Ätbart & Dryck / Choklad
För en kommande annons fotograferade jag våra julpraliner; kardemumma, pepparkaka & saffran. Det färdiga resultatet syns i höger överkant efter bland annat lite bildbehandling.
Posted on nov 4, 2009 in Ätbart & Dryck / Choklad
En samling av fotomodeller, nya pralinvarianter som fotograferades (en och en) för att hamna på vår pralinkarta tillsammans med våra gamla pralinvarianter. Pralinerna är från vänster Xanté, Saffran, Kardemumma, Champagne, Pepparkaka samt den skurna pralinen Gin & Tonic.
Posted on sep 23, 2009 in Ätbart & Dryck / Choklad
Några pralinaskar som skulle exporteras till Hedemoras vänort Bauskas i Lettland samband med ett besök från Hedemora.
Dessa pralinaskar innehållde; Golden Ale (närmaste raden), Irish Coffee, Citronlakrits samt honungspralin.
Posted on aug 23, 2009 in Ätbart & dryck / Övrigt
I det tält på Smaklustmässan i Stockholm där man visade upp guldmedaljörerna på SM i mathanverk fanns en ask med praliner, en ask med Golden Ale-praliner från oss. På det blåa pappret står det bland annat juryns motivering som var:
“En pralin med stor personlighet. Ett fint hantverk, snygg design och innovativ smaksättning. En god överaskning!”
Posted on aug 18, 2009 in (Orginalbild saknas eller bild fixas till), Ätbart & Dryck / Choklad
En ny pralin i vårt pralinsortiment, en porterpralin som innehåller starkporter i mörk choklad.
Posted on jul 6, 2009 in Ätbart & Dryck / Choklad
… pralin, där denna mjölkchoklad kommer utgöra en del av fyllningen.
Posted on jun 12, 2009 in Ätbart & Dryck / Choklad
Storebror (pralinproducenten i familjeföretaget) hade skapat en ny enorm god pralinsort med mörk choklad (Callebaut Otovalo, 65%).
Posted on apr 30, 2009 in Ätbart & Dryck / Choklad
En plåt med lakritspraliner och ölpraliner (med öl från Oppigårds, ett bryggeri utanför Hedemora) som skall paketeras i påsar till försäljning.
Posted on apr 28, 2009 in Arbete & studier / Choklad, Ätbart & Dryck / Choklad
Upptäckte att första sidan av del 2 i Södra Dalarnes Tidning, som är gemensam med de övriga tidningarna från Dalarnas Tidningar handlade om praliner, våra egentillverkade praliner!
Posted on apr 8, 2009 in Ätbart & Dryck / Choklad
Det blev lite produktfotografering under kvällen, färska praliner av egen tillverkning (familjeföretaget). En bearbetad version av bilden har jag använd i en kommande annons där vi marknadsför våra praliner.