laby.nu/blogg

Saturday, 3 January 2009 (23:30)

www-tips 2009:1

Tyvärr har jag slarvat rejält med att tipsa om nyttiga, roliga, intressanta eller på något annat sätt som gör att webbplatsen är värd ett besök som jag hade tänkt mig under hösten, men förhoppningsvis skall jag bli bättre på det under vintern/våren.

Börjar med ett gäng webdesignlänkar som jag har stött på under kvällen när jag började fundera på en ny webdesign på bloggen/webbplatsen.

HTML-Color-Names.com
En HTML färgtabell med 140 färgnamn, där man kan se färgen som bakgrund och tillsammans med matchande färger samt få reda på vilken HTML Hex kod färgen har, exempelvis har färgen snow -  #FFFAFA.

WordPress.org
Om man använder sig av bloggverktyget WordPress (som jag gör och många andra) finns det mycket guldkorn här, speciellt under showcase, extend & docs.

WebDesignerWall
En gammal favorit, här finner du både inspirationtips, webtrender samt “tutorials” (handledning på svenska). Lösningen på min meny kommer härifrån.

Webdesigner Depot
En ytterligare sida full med inspirationstips och lösningsförslag. Artikeln 10 usability tips for web designers rekommenderas att läsas.

Best Web Gallery
“Best Web Gallery is an inspirational gallery site where we collect a wide range of quality design websites (Flash & CSS). What is quality design means to us?

Quality Design = Visual + Technical + Creativity”

Rekommenderas ett besök när du vill ha inspiration.

Kaxigt
”Grundläggande pedagogiska webbguider på svenska”

Weblog Tools Collection
En blogg som stort sett dagligen tar upp nya respektive uppdaterade plugin till WordPress, och där mellan även bland annat presenterar nya teman till wordpress.

Wpdesigner
Wpdesigner är en blogg som är bland annat fokuserad på utvecklande av WordPressteman. Om du skapa ett nytt wp-tema rekommenderar jag denna skola hur man man bygger ett WordPress-tema.

M. Laby

Filed under: www-tips — Tags: ,

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.