Honungsmuffins med blåbär

När jag skulle plocka fram receptet till en sockerkaka/tårtbotten i vår receptpärm bläddrade jag förbi ett recept på blåbärsmuffins, nästan direkt kom jag på idéen att jag skulle prova göra honungsmuffins med blåbär som fyllnad.

Några timmar senare genomförde jag detta muffinsexperiment, där jag tog mitt vanliga honungsmuffinsrecept och tillsatte endast blåbären utöver grundreceptet. På några muffins la jag några skogshallon ovanpå muffinssmeten i muffinsformarna, och detta gjorde att dessa muffins blev ännu godare än de bara med blåbär.

Honungsmuffins med blåbär

Honungsmuffins med blåbär
ca 15 st
125g margarin eller smör
1 1/4 dl honung (ca 175g)
2 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 ½ dl blåbär

Rör matfettet och honungen mjukt och poröst. Därefter blandar man i ett ägg i taget. Tillsätt vetemjölet blandat med bakpulvret. Till sist blandar du i blåbären i muffinssmeten. Om du vill kan du gardera muffinsena med några hallon ovanpå.

Fördela muffinssmeten i muffinsformar på en plåt. Grädda muffinarna i ugnen på 200 grader, i ca 15 minuter.

Ät och njut!

// M. Laby

4 thoughts on “Honungsmuffins med blåbär”

  1. Lena, varsågod och skriv gärna hur muffinsbaket gick. Kan avslöja att jag kommer förhoppningsvis under hösten lansera en databas med olika honungsrecept, kanske kan du finna något gott recept där i framtiden.

    // M. Laby

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *