Skrotdags för min laserskrivare?

Igår kväll förklarade jag stort sett min laserskrivare som skrot, efter en mycket misslyckat rengöringsförsök, som bidrog att utskrifterna blev betydligt sämre.

Denna laserskrivare, en Panasonic KX-P6500, köpte jag in samtidigt med min föregående dator (som far har tagit över) och min dataskärm när jag började på Högskolan Dalarna, hösten 1998. Det är inte den första eller andra gången under alla dessa år som den har förklarats som elektronikskrot.

Vid något tillfälle ersatte jag laserskrivarens ordinarie trumma med den trumma som satt i storebrors laserskrivare, av samma modell som pappersinmatningen hade lagt av. På det sättet fick jag en bra fungerande laserskrivare av två krånglade laserskrivare. Om det var under förra sommaren eller sommaren före det som pappersinmatningen krånglade när det var hög luftfuktighet, men när det blev mer normal luftfuktighet fungerade den igen.

Igår tröttnade jag på den ”linje” som har uppstådd på samtliga papper som jag har skrivit ut under en längre tid med denna laserskrivare. Jag gjorde som jag brukar göra när jag rengör trumman, vanligtvis brukar jag få ett betydligt bättre skrivresultat som följd, men nu blev inte det så.

En ny trumma kostar strax över 2000 kr enligt en mindre datafirma som saluför det, men för det beloppet kan jag förmodligen få en betydligt snabbare och bättre ny laserskrivare för. Men någon ny laserskrivare kommer jag inte att köpa in under den närmaste tiden, för dels äger jag en bra fungerande färgbläckstråleskrivare (Epson) som jag brukar vanligtvis skriva ut ”vettiga” papper med. Sedan finns det tre andra skrivare en våning upp i huset hos mina bröder, en färglaser, svart/vit laser och en färgbläckstråleskrivare.

// M. Laby

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *