Gräsklippare

För några dagar sedan klassade jag min gamla laserskrivare som skrot, och idag var det dags för nästa sak att klassas som skrot, vår 10 – 15 år gamla gräsklippare.

Trasig gräsklippare

På förmiddagen började jag klippa gräset med denna, som hade blivit långt efter några dagars nederbörd och lite gödning, gräset alltså. Den gick på högvarv, mer än normalt, men jag hade börjat klippa och ville bli klar med detta under förmiddagen för att kunna ägna mig lite åt de kvarvarande studierna på eftermiddagen. Men plötsligt delar gräsklipparmotorn sig i två stora delar samt någon skruv och fjäder som kunde hittas på gräsmattan. Förmodligen berodde det på de ökade vibrationerna som följd av motorns onormala beteende. Andra sidan skulle det kunna hänt förra gången också eller nästa gång som vi klippte vår gräsmatta.

Det var bara åka in till Hedemora och köpa en ny gräsklippare med en gräsuppsamlare, som min mor ville ha. Med en annan synvinkel kan jag äntligen konstatera att min önskan om en ny gräsklippare har uppfyllts, som jag har haft nu under två – tre somrar.

En sprillans ny gräsklippare

Jag slutar med ett citat som jag sa till mor, angående den nya gräsklipparens självgående.

”Tidigare var det jag som motionerade gräsklipparen, men nu är det gräsklipparen som motionerar mig”

// M. Laby

One thought on “Gräsklippare”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *